Retourneren

Kan ik mijn bestelling retourneren/ruilen?

Bij Magazijnshopper.nl weten we hoe lastig het soms kan zijn om de juiste meubels te kiezen voor in je woning. Daarom heb je 14 dagen om aan te geven dat je de artikel(en) wil retourneren.

Een aantal voorwaarden voor het retourneren van de artikelen zijn:

  • Je dient zorgvuldig om te gaan met het artikel wat retour gestuurd zal worden.

  • Stuur het artikel met alle geleverde toebehoren terug conform de retourinstructies die je van ons hebt ontvangen bij het retour melden.

  • Je dient het artikel in de originele staat en verpakking retour te zenden.

Wat zijn de kosten voor het retourneren?

De verzendkosten van de retour gestuurde artikelen zijn voor je eigen rekening.

Wat is het retouradres?

Het retour adres van Magazijnshopper.nl is:

Magazijnshopper.nl
Weesperstraat 406
1018DN Amsterdam

Kan ik mijn retourmelding annuleren?

Het kan zo zijn dat je een artikel toch niet retour wil sturen. Dit is helemaal niet erg! Heb je het artikel al retour gemeld en wil je deze annuleren? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Hoe snel ontvang ik het nieuwe artikel?

Nadat wij jouw retour gestuurde pakket ontvangen hebben, sturen wij het nieuwe artikel naar je toe. Mocht het zo zijn dat het artikel niet meer op voorraad is, dan zal het aankoopbedrag teruggestort worden op dezelfde rekening waarmee je betaald heb.

Wil je het nieuwe product op een ander adres ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoelang duurt het voordat een artikel retour verwerkt is?

Wanneer je het artikel geretourneerd hebt via PostNL is de zending op de website van PostNL te volgen met een Track & Trace code. Zodra Magazijnshopper het geretourneerde artikel in ontvangst heeft genomen, kan de verwerking 5 dagen duren. Heb je na 5 werkdagen nadat je het artikel retour hebt gestuurd nog geen bericht ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe snel word ik terugbetaald na retourneren?

Wanneer het retour gestuurde artikel door ons is ontvangen, storten we het aankoopbedrag terug op hetzelfde rekeningnummer als waarmee je betaald hebt. Mocht het zo zijn dat het rekeningnummer ontbreekt, dan zullen wij contact met je opnemen.

Wil je het rekeningnummer wijzigen waarop het bedrag teruggestort zal worden? Dan kan je het beste contact met ons opnemen. Wanneer je betaald hebt met een cadeaubon of shoptegoed zul je dit bedrag terug ontvangen.